perjantai 29. tammikuuta 2010

Dragon Age: Varjon aika 1

Tänään pelasimme ensimmäisen kerran Dragon Age RPG:tä. Pelikerta meni oikeastaan tuntumaa peliin hakiessa, ja juonta pikku hiljaa herätellessä. Lisäksi halusin pj:nä luoda hahmojen välille jonkinlaisen siteen, joka toimi samalla pelin "prologina".

Pelaajahahmot:
Calvin: Ferelden Freeman Rogue (Karppinen)
Dylan: Apostate Mage (Juho)
Oerik Dunnharg - Surface Dwarf Warrior (Olli)

Calvin, Dylan ja Oerik vaeltavat yhdessä Meara-nimisen metsästäjän kanssa Carnvellin ympäristössä levittäytyvässä metsässä, suuntanaan länsi. Vain muutama päivä sitten lännestä, järven toiselta puolelta kuultiin huhu, että aravialaiset, Routaselän vuorten verenhimoiset barbaarit, olisivat liikkuneet alueella, ja nyt kun naapurikylän suunnalta nousee savua, on kylän vapaaherra Gared Viljavyyhti lähettänyt parhaat tiedustelijansa Calvinin ja Mearan matkaan ottamaan selvää naapurien kohtalosta. Oerik lähti kaksikon matkaan, sillä hänen toverinsa Legnar oli nimenomaisessa kylässä mukanaan kaikki Oerikin ja Legnarin kauppatavar, ja Dylan taasen on matkalla järven länsirannalle etsimään routajuurta, harvinaista, talvella kukkivaa yrttiä.

Pureva pakkanen on saanut seurueen kietoutumaan paksuihin viittoihin, ja lumihangessa taivaltaminen on vaivalloista. Järvenrannalla yllätetään kuitenkin itään matkalla oleva avarien joukko, joka kuitenkin lyödään pitkän ja verisen kamppailun päätteeksi, kiitos erityisesti Oerikin tappavan kirveen. Calvin on kuolla tappavia sotureita vastaan taistellessa, mutta Dylan pelastaa hänet paljastaen samalla muille yliluonnolliset kykynsä. Kiitollisuus saa seurueen kuitenkin pitämään suunsa kiinni, ja Dylanin salaisuus on turvassa...

Seuraavien viikkojen aikana Dylanin, Calvinin ja Oerikin välit lähentyvät sen verran, että kolmikko alkaa jo suunnitella kolmistaan tulevaisuudensuunnitelmiaan. Ennen kuin mitään ehditään lyödä lukkoon, kun Carnveliin saapuu paroni Willard Berylin kaksi asemiestä etsimään vapaaehtoisia Fereldenin länsirajaa vartioivalle Kilvelle, mahtavalle muurille. Urhea Calvin ilmoittautuu saman tien vapaaehtoiseksi, mutta Dylania ja Oerikia täytyy asemiesten mukana tulleen Velhojen Piirin edustaja Derylin vielä suostutella. Lopulta velhottaren vakuuttamat Dylan ja Oerik päättävät, ettei tilanteeseen tutustumisesta ainakaan haittaa olisi.

Mearan taistelutaidot mainitaan, ja Deryl haluaakin vielä pyytää tätäkin matkaan - joskin tämän suostuminen on varsin epätodennäköistä, sillä Mearalla on vaimo ja poika Carnvellissa. Seikkailijat lähtevät kuitenkin saattamaan Deryliä Mearan tilalle, jossa paljastuu kammottava näky: Meara ja hänen vaimonsa Lysa on tapettu raa'asti, ja heidän Jon löytyy ulkohuussiin piiloutuuneena ja kauhusta puolihulluna. Lisäksi lapsella tuntuu olevan jokin outo tauti, jonka Oerik tunnistaa isoisoisänsä kertomien tarinoiden Pimeyden sikiöiden mukanaan kantamaksi rappiotaudiksi (Dylanin onnistui kuitenkin parantaa Jon kaikki maagiset voimansa käyttäen).

Pimeyden sikiöt! Kurimuksen ajan mukanaan tuovat hirviöt!

Vakava uutinen saa Derylin huolestumaan. Velhojen piirille ja Harmaavartiolle on ilmoitettava näistä huolestuttavista uutisista. Näinpä seikkailijat ja Deryl päättävät, että seikkailijat suuntaavat länteen, Kilvelle, mistä todennäköisesti löytyy Harmaavartion sotureita, kun Deryl taasen suuntaa pohjoiseen Punakallion kaupunkiin Piirin velhoja etsimään.

Ensimmäinen sessio päättyi seikkailijoiden suunnatessa länteen, Kilpeä kohti.

Tärkeitä ep-hahmoja:
Deryl - nuori, noin 20-vuotias pitkä nainen, jolla on punaiset hiukset ja iso nenä. Hän on Piirin velhotar.

Houserule:
Stunt Pointteja voi käyttää taistelussa aina, kun vain saa tuplat nopista ja vaikka hyökkäys ei muuten onnistuisikaan. Tämä toi kokemuksemme mukaan taisteluun mukaavaa kaaosta: kaikki kaatuilivat ja ajoivat toisiaan taaemmas, kiroilivat ja kompuroivat.

Kaiken kaikkiaan Dragon Agen systeemi oli mielenkiintoinen ja sopivan kevyt. Aseet olisivat mielestäni saaneet olla vähän kuollettavampia, mutta Stuntit kyllä olivat aivan järkyttävän hauskoja. Hahmojen sitominen yhteen onnistui hyvin ja pelissä muodostui taas hauskoja sanontoja ja huvittavia tilanteita.

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Dragon Age -kampanja: Varjon aika

Juhon Oftiin sijoittuva Praedor-peli jäi yhteen peliin, ja sen jatkamisen sijaan aloittelemme todennäköisesti viikon kuluessa Green Roninin Dragon Age -tietokoneroolipelistä tekemää roolipeliä. Tässä jotain ajatuksia, joita kirjasin jo pelaajillekin:

On kulunut 117 vuotta Fereldenin itsenäistymisestä kuningas Maric Theirinin johtamana ja 87 vuotta viidennestä, Fereldenissä nousseesta Kurimuksesta. Kuningas Alistair Theirinin johtamana Ferelden ajoi aikoinaan pimeyden sikiöt takaisin varjoihin, ja Kurimuksen synkät ajat ovat unohtuneet lähes täysin. Aina Alistairin ajoista asti harmaavartio on tehnyt Fereldenin kuningaskunnan kanssa töitä järjestön aseman vakiinnuttamiseksi myös fereldeniläisten keskuudessa, ja harmaavartion rivit ovatkin vahvistuneet hitaasti, mutta varmasti kuluneiden vuosien aikana. Pimeyden sikiöiden unohtuessa kuitenkin myös harmaavartion asema ja tarkoitus on kyseenalaistettu.

On vuosi 17 kymmenettä aikaa, ja kuningas Sarilan Theirin hallitsee Fereldeniä. Uuden ajan vuodet ovat kuitenkin olleet yllättävän vaikeita: talvet ovat olleet toinen toistaan kylmempiä ja kesät koleampia ja lyhyempiä. Tämä talvi, jota kutsutaan jo kansan keskuudessa ”Karvastalveksi” sen poikkeuksellisen kylmyyden ja hurjuuden vuoksi, on vienyt jo useita vähävaraisempia ihmisiä koleaan hautaan… Synkät kielet puhuvat jo, että Lohikäärmeen aikaa ovat seuranneet vain Synkät ajat, mutta virallisesti uusi aika tunnetaan edelleen vain kymmenentenä aikakautena merkittävämpien, aikaa muovaavien tapahtumien odottaessa tapahtumistaan…


Olennaista Dragon Age -pelissä ja muuta tietoa:
- haltiat toisen luokan kansalaisia: pääasiassa joko irtolaisia kaupunkien slummeissa tai kiertelevien karavaanien jäseniä
- maailma synkkä ja ”epäreilu” – tämä epäreiluus saattaa joskus koskettaa pelaajiakin
- magia harvinaista ja tavalliselle ihmiselle pelottavaa. Magian harjoittaminen ilman maagien piirin lupaa on kiellettyä…
- toisaalta omalla tavalla hyvin perinteinen fantasiamaailma: hyvän ja pahan taistelu, pimeyden oliot; outoja, maagisia olentoja ja seikkailevia – joskin usein synkkien salaisuuksien riivaamia – sankareita…

Hahmonluonnista:
- hahmot tasolle 1
- hahmonluonti alustavasti juuri niin kuin kirjassa menee
- hahmoja yhdistävä tekijä: ovat pelin alussa samassa kylässä
- muistakaa hahmonluonnissa mainittavat Goals = tavoitteet

Aloituksesta:
- peli alkaa Carnvelin kylästä, joka sijaitsee läntisten Takamaiden (Hinterlands) hitaasti Routaselän vuoriksi (Frostback Mountains) kohoavilla kukkuloilla
- Carnvel on varsin suuri kylä, jota suojaavat vahvat muurit, ja jonka miehet ja naiset ovat tottuneet puolustamaan kyläänsä erämaiden vaaroja vastaan
- kylää hallitsee Vapaaherra Gared Viljavyyhti, joka on taasen vannonut uskollisuutta pohjoisempana asuvalle Willard Berylille, joka on oikea paroni
- asukkaita Carnvellissa on useita satoja. Korkeita muureja lukuun ottamatta se on kuitenkin yleisilmeeltään hyvin maalaismainen. Kylän ainut kivetty tie on esimerkiksi sen torille johtava pääväylä.
- kylä on kuitenkin sen verran keskeisellä, itään ja länteen kulkevan tien varrella, että sieltä löytyvät peruspalvelut, ja jopa muutamia erikoisempia kauppoja ja puoteja

lauantai 23. tammikuuta 2010

Hyvää myöhästynyttä syntymäpäivää, Monttu!

Toimin, kuin Tosimies ja unohdin Montun 1-vuotispäivän, vaikka suunnitelmissa oli asiaa jotenkin juhlistaa. Sen verran ottaa päähän, että kaikki ideat unohtuivat.

Lisäksi toivoin, että olisin ylittänyt ensimmäisen vuoden aikana myös maagisen sadan postauksen rajan, mutta ikävä kyllä sekin rajapyykki jäi saavuttamatta... Noh, elämä on pettymyksiä täynnä, joten tyydytään nyt sitten... 83 viestiin (noin) vuoden sisällä. Ihan hyvä sekin, jos alkaa viestitiheyttä laskemaan: viesti vähintään joka viikolle.

Lisäksi on ikävää, että marras-joulukuusta asti blogi on ollut varsin hiljainen. Koulumaailmassa kandi ja nyt tammikuussa alkanut harjoitelu on syönyt energiaa, jonka lisäksi Oftiin sijoittuvan kampanjan toinen pelikerta siirtyy siirtymistään. Osaksi syy on myös minun, mutta käytettäköön nyt se "on minulla oikeakin elämä" -kortti minun osaltani. ;)

Luulenpa, että kunhan tuo Oft-kampanja saadaan loppuun, olisi hyvä siirtyä Praedorista johonkin muuhun systeemiin ja maailmaan ihan jo vaihtelunkin vuoksi: vuosi saman pelin parissa on meidän peleissämme jo aika kova saavutus. Tällä hetkellä Dragon Age RPG Set 1 voisi olla mielenkiintoinen tutustuttava, jos kampanjaa lähtisin rakentelemaan, jotenkin mikä tahansa ei-fantasia tuntuu ainakin pitemmän kampanjan kannalta jotenkin "meh"... tai ehkä minä olen vain tylsä.

Ehkä jonkin one shotin välissä voisi kyllä Stalkeria kokeilla; siihen on kuitenkin aika helppo keksiä jokin nopea pikku peli.

Tulipas melankolinen postaus... noh, toivottavasti uusi vuosi tuo uudet kujeet... :P