maanantai 7. kesäkuuta 2010

Robin Hobbin Realm of the Elderlings olisi hyvä aihe ropelle...

... mutta ikävä kyllä emme tule varmaan koskaan sellaista näkemään. Hobb on varsin mustasukkainen omasta tuotannostaan, joten Realm of the Elderlings jää todennäköisesti kirjallisuudeksi.

Luin juuri pitkästä aikaa Tawny Man -trilogian ja kuuntelen par'aikaa äänikirjoina työmatkoilla The Farseer -trilogiaa. Lisäksi aikaisemmin keväällä luin kirjailijan toisiksi uusimman kirjan, Dragon Keeperin... joten Realm of the Elderlings olisi tällä hetkellä innostusasteikon kärkipäässä.

Vähänkö olisi siistiä, jos Realm of the Elderlings olisi ropesetting? Jokainen pääsisi tekemään oman Fitz/Nighteyes -klooniparinsa ja emostelemaan samanlaisia vastoinkäymisiä. Potentiaalia maailmassa olisi vaikka mihin Kasalan kauppiaat elolaivoineen, Sadekorven rauniot ja Kuuden herttuakunnan aateliset tarjoaisivat mahdollisuuksia niin tutkimusmatkailuun kuin juonitteluunkin. Taistelut Kuuden herttuakunnan ja Malmivaltojen tai Kaukosaarten välillä olisivat myös loistava aihe. Tai entäpä seikkailut merirosvosaarilla? Tai Vaiston ja Taidon unohdettujen salaisuuksien opiskeleminen ja löytäminen uudelleen.

Realm of the Elderlings on täynnä mystistä lumovoimaa. Valkoiset profeetat katalyytteineen, lohikäärmeet ja ikiaikaiset, toiskansa, elolaivat - nämä kaikki olisivat loistavan ropen aineksia.

Minä nostan Hobbin aika korkealle arvostamieni kirjailijoiden listalla; hän on siellä aivan kärjessä George Martinin kaltaisten nimien kanssa. Onkin sääli, että Hobb varjelee maailmaansa niinkin tarkasti kuin hän sitä varjelee.

5 kommenttia:

 1. Onneksi voidaan aina "lainata" aineksia omiin homebrew-settingeihin, itsekin olen plagioinut oman osani Hobbia ja Le Guinia..

  VastaaPoista
 2. Olikohan se Dragons #333, jossa käsiteltiin juuri Hobbin maailman teemojen hyödyntämistä roolipelissä. Artikkeli oli kuitenkin melkoinen pettymys, sillä varsinaiset ohjeet Realm of the Elderlingsin hyödyntämiseksi jäivät varsin vähäisiksi. Toisaalta siinä olisi aihe, jota ei välttämättä yhdellä artikkelilla avatakaan...

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Itsehän emostelen juuri Styrian ja Abercrombien luoman tuotannon pauloissa ja nyt innostus tuntuu syttyvän kun lukee Locke Lamoran valheita. Best Served Cold oli rautaa, Locke Lamoran valheet: Tähän mennessä rautaa.

  Ja huomaan, että Jasca olet Locke Lamoran valheista kavaltanut hävyttömästi muutamat nimet npc-hahmoille. Galo ja Caldo

  VastaaPoista
 5. Hehe, ja jännitys tiivistyy: Lynch on kähveltänyt ne nimet (oletettavasti) Baldur's Gate -pelistä. :D

  Locke Lamora -nimi taas oli kähvelletty ainakin osaksi jostain Final Fantasy pelistä...

  VastaaPoista