sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Ja niin lähti Mount & Blade -pelit käyntiin...

Vihdoin ja viimein pääsin asentelemaan Mount & Blade: Warband -pelin kokoversion. Peli piti asentaa Steamin kautta, mutta alkuvaikeuksien jälkeen sain pelin toimimaan. Tosin ehdin kirota koko Steamin jo alimpaan helvettiin.

Saa nyt nähdä, kuinka paljon sitä kesätöiltä ehtii pelaamaan - aika hyvin akku on ollut työpäivän jälkeen tyhjänä - mutta tänään ainakin peliä tuli tahkottua melkein siihen asti, missä trial-versiossa tuli seinä vastaan - eli 7-tasolle saakka. En kyllä tiedä oliko minulla huonoa tuuria matkassa vai oliko varsinaisen pelin aloitus jotenkin vaikeampi, mutta pelihahmoni alkutaival tuntui varsin nihkeältä; rahaa ei tuntunut tulevan millään, eikä rosvojakaan kohdalle tullut, joiden varusteita olisi saanut myytyä - ja ruokakin alkoi loppua. Lopulta piti ottaa laki omiin käsiin ja matkustaa naapurivaltakunnan puolelle ryöstämään parit kylää, jonka jälkeen pieni joukkioni alkoi olla jo ainakin ruoan ja palkan suhteen omavarainen - tosin varustetaso ei päätä huimaa.

Nyt pitäisi vain saada kedättyä sen verran kokemusta ja mainetta, että pääsee Isoihin Piireihin pyörimään.

5 kommenttia:

 1. Millasia ongelmia Steamin kanssa oli? Itsellä jäi Steam joskus ihan alkuaikoina käyttämättä kun jotenkin hajosi Half-Life 2:n kanssa ja boikoitoin vuosia koko ohjelmaa. Asentelin sen kuitenkin uudestaan Dawn of War 2:n takia ja siitä asti toiminut ongelmitta. Varsinkin vanhojen pelien suhteen ollut erittäin hyvä, ei tarvitse säätää itse vaan voi luottaa siihen että peli kuin peli lähtee pyörimään.

  VastaaPoista
 2. Jostain syystä Steam ei saanut hteyttä palvelimeensa, joten se ei vahvistanut Serial Keytä, eikä siten peliäkään voinut asentaa. Sinniäni poistin sitten koko Steamin ja manailin, mutta seuraavana aamuna kuitenkin päätin yrittää uudelleen - ja nyt homma toimi. Eli ongelma taisi olla enemmän oma kärsimättömyyteni kuin Steamin "huonous". Tällä hetkellä ihan mukavalta palvelulta ja systeemiltä se vaikuttaa.

  Tuo on mielestäni Steamissa vähän huonoa, että ilmeisesti minulla pitää olla Steam päällä ja koko ajan yhteys nettiin, että voin Steamin kautta rekisteröityjä pelejä pelata.

  VastaaPoista
 3. Offline mode päälle, niin sillähän se toimii. Tosin sen päälle laittaakseen pitää kuitenkin olla yhteydessä nettiin aluksi, joten tuskinpa tuosta on apua ellei odota jo valmiiksi katkosta.

  VastaaPoista
 4. Juu, itsekin tuon Offline-moodin huomasin, mutta siitä ei tosiaan paljon hyötyä ole, ellei osaa jo odottaa netin katkeamista tai ilman nettiä oloa...

  VastaaPoista
 5. Loistava peli, vaikkakin yksinpeli kaipaisi jotain tarinantyngäntapaista. Kampanjaa siis.

  Pelailin noita varhaisempia versioita aikanaan ja ilo on ollut huomata projektin kehittyneen julkaisukelpoiseksi "oikeaksi peliksi".

  VastaaPoista