lauantai 28. elokuuta 2010

Jaconian maailmankirja: Harmaat kotkat

Praedor-kärpänen ja pitkäjousipaarma purivat.

Jaconia on levoton paikka, ja vaikka suuria sotia ei olekaan käyty vuosiin, on aina jossain käynnissä rajakahakoita, heimosotia tai ylimysten välienselvittelyjä. Niinpä palkkasoturijoukoille riittää sarkaa ja maksajia.

Harmaat kotkat on yksi Jaconian monista - ja parhaiten palkatuimmista, arvostetuimmista ja pelätyimmistä - palkkasoturijoukoista. Se on hankkinut mainetta muun muassa taistelemalla Pohjois-Jaconiassa paimentolaisia vastaan ja puolustamalla Piperiaa merirosvoilta - ja lähes polttamalla koko Piperian kun joukkio ei saanut palkkoja ajallaan. Holrusin ja Tutusin välisessä sodassa joukkio julistettiin tekemiensä raakuuksien ja loikkausten takia lainsuojattomaksi molempien valtakuntien puolesta, ja harmaat kotkat suuntasivat kiireen vilkkaa etelään.

Harmaat kotkat koostuvat lähes yksinomaan etelän Suurien metsien metsäläisistä maineikkaine pitkäjousineen, mutta myös muualta Jaconiasta tulleet jousimiehet voidaan kelpuuttaa harmaiden kotkien riveihin. Alunperin joukot saapuivat Jaconian sotakentille noin kolmekymmentä vuotta sitten, kun kapinoivia maalaisia vastaan taisteleva Oftin kuningas palkkasi joukon metsäläisryöväreitä. Metsäläisjousimiehet totesivat menestyvänsä taistelukentällä, ja sen jälkeen joukkio on vaeltanut ympäri Jaconiaa vaihtelevalla vahvuudella. Nyt jokainen alkuperäisen joukon jäsen on jo maan mullissa.

Barbaarimaisesta taustastaan huolimatta tämä palkkasoturijoukkio muodostuu kivenkovista ammattisotilaista, joita arvostavat kaikki sotataidon salat tuntevat ja tappavia jousimiehiä tarvitsevat sotapäälliköt. Hyvien varusteidensa, liikkuvuutensa, kokemuksensa ja kurinalaisuutensa ansiosta harmaat kotkat palkataan usein armeijan yleis- ja luottojoukoiksi. Sotapäällikön kannattaa kuitenkin maksaa palkat ajallaan, sillä harmaat kotkat ovat tunnetusi nopeita loikkaamaan vastustajan riveihin, jos palkka tai herran käytös ei heitä miellytä. He eivät liioin emmi pakkoverottaa sota-alueen asukkaita - usein epätavalllisen kovalla kädellä - joten rahvaan parissa he ovat pelättyjä ja vihattuja; yksinäisen harmaan kotkan ei kannata jäädä sota-alueella rahvaan armoille.

Harmaat kotkat ylpeilevät taidoillaan jousimiehinä, ja lähes jokaiselta joukkion jäseneltä löytyy joko kaarijousi tai jopa arvostettu ja voimakas metsäläisten pitkäjousi - varsijousia harmaat kotkat pitävät osaamattomien ja vätysten leluina ja sopimattomina todellisille jousimiehille. Jokaisella soturilla on omana henkilökohtaisena varustuksenaan myös tarvittavat varusteet ja aseet lähitaisteluun. Jokainen metsäläisten parista tullut jousimies kantaa ylpeänä oman sukukuntansa tunnuksia ja värejä. Yhtenäisiä tunnuksia tai varusteita harmailta kotkilta ei löydy - mutta eipä niitä löydy kovin monelta viralliselta armeijaltakaan. He ovat kylmäkatseisia, ylpeitä ja armottomia miehiä, taistelussa täysin pelottomia - ja arvaamattomia. Jotkut huhut väittävät Harmaiden kotkien käyttävän myrkytettyjä nuolia!

Harmaiden kotkien lukumäärä muuttuu yhtä tiuhaan tahtiin kuin mitä joukkion johtaja vaihtuu, sillä sotaretkillä osa sotureista välttmättäkin kuolee joko taisteluissa tai kulkutautien kynsissä, ja kotkien päälliköillä on tapana johtaa miehiään eturintamassa. Tällä hetkellä joukkiota johtaa huhujen mukaan Mustasiipi-niminen metsäläissoturi, ja että koko joukkio olisi matkustanut Pothiin metsäläisten kuningas Miranin palvelukseen.

Harmaat kotkat voidaan lukea sotilastyypiltään "metsäläisjousimiehiksi", joten heidän taisteluarvonsa suurissa taisteluissa on +5:n luokkaa. Pelinjohtaja saa päättää oman harkintansa ja taistelun koon mukaan joukkion koon. Yksittäisen harmaan kotkan ohjearvona voi hyvin käyttää palkkasoturin ja metsäläisen sekoitusta, ja johtajat voivat olla jopa ritarien tai praedorien veroisia. Varustuksena kaikilla harmailla kotkilla on jousi (kaari- tai pitkäjousi), jokin lähitaisteluase ja useimmilla nahkapanssari, mutta osalla jopa rautanahkaa tai ketjuhauberkki.

Harmaat kotkat voisi kuvata esimerkiksi sisäänpäin lämpiävinä, ylpeinä ja oikeastaan hieman kusipäisinä sotureina, jotka tekevät jopa raakojen palkkasoturien mittapuulla häikäilemättömiä ja verisiä tekoja.

Harmaat kotkat voi tuoda peliin niin seikkailijoiden liittolaisina kuin vihollisinakin. Mahdollisia seikkailunaiheita voisi olla esimerkiksi liikaa laittomuuksia tehneen harmaan kotkan etsiminen epäluuloisen ja omiaan viimeiseen asti suojelevien palkkasotureiden keskeltä, tai sitten kotkien johtaja Mustasiipi saattaa palkata seikkailijat esimerkiksi etsimään joukkion kadonneen/varastetun standaarin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti