tiistai 28. joulukuuta 2010

Vuoden 2010 Top 10

Lähestyvän vuodenvaihteen kunniaksi on jälleen aika koota jotain siistejä juttuja kuluneelta vuodelta.

10 - Dragon Keeper (Robin Hobb)
"Realm of the Elderlings" -maailmasta kertova kirja Robin Hobbilta. Ei niin hyvä kuin Näkijän taru, Liveship Traders tai Lordi Kultainen -trilogia, mutta siitä huolimatta kelpo tarinaa. Kyllä Hobb voisi vielä Fitziinkin minun puolestani palata.

9 - Suuren sodan vuodet (Peter Englund)
Loistava kirja kolmikymmenvuotisesta sodasta ja ruotsalaisesta sotilaasta. Sen verran innostuin, että kirjoitin sivuaineen teemaseminaarin tämän inspiroimana. Pitäisi lukea vielä jatko-osa, "Voittamaton".

8 - Conquest (Juliet Barker)
Mielenkiintoinen kirja englantilaisten hallitsemasta osasta Ranskaa satavuotisen sodan aikana.

7 - Miekkamestari (Arturo Pérez-Reverte)
Tämä miekkamestarista ja 1870-luvun Espanjaan sijoittuvasta murhamysteeristä kertova kirja on tullut luettua muutamaan kertaan, mutta vasta nyt löysin sen (englanninkielisenä) omaksi asti. Loistava kirja, loistava ostos.

6 - Mount & Blade: Warband
Tämä pc-peli koukutti pahasti kesällä ja syksyllä. Onneksi pääsin irti, että muutkin hommat alkoivat taas edetä.

5 - Raven: Blood Eye (Giles Kristian)
Mukava ja viihdyttävä seikkailutarina viikinkien retkistä 800-luvun Englantiin. Pitäisi tarkistaa, onko kirjailijalta muita kirjoja.

4 - Castles & Crusades
Mielenkiintoinen näkökulma D&D-tyyliseen roolipelaamiseen.

3 - Maus (Art Spiegelman)
Kaverin suosittelemana tutustuin tähän sarjakuvaan, enkä katunut.

2 - Dragon Age RPG Set 1 & Set 2 playtest
Dragon Age RPG on ehkä vuoden aikana tutuiksi tulleista roolipeleistä mielenkiintoisin niin maailmaltaan kuin säännöiltäänkin. Vielä kun pelaamaan pääsisi.
Edit: Epäselvyyksien välttämiseksi kyseessä on siis pöytäroolipeliversio. Tietokoneversion 1-osaa, Dragon Age: Originsia, olen pelannut hieman, mutta Mount & Blade oli mielenkiintoisempi ja siihen koneen tehot riittivät paremmin, joten Origins on alkuvaiheissaan ja siellä se varmaan tovin vielä pysyykin. Oli sekin kyllä ihan mielenkiintoisen oloista "synkkää" fantasiaa.

1 - Game of Thrones (tv-sarja)
Tätä on odotettu koko vuosi kuin kuuta nousevaa - ja odotus sen kuin jatkuu.

Ja jälleen Top10 jäi liian ahtaaksi, kuten viime vuonnakin... Olisi pitänyt olla vähintään Top20, että kaikki mielenkiintoiset, kuten esimerkiksi Towers of Midnight, olisi saatu mainittua.

2 kommenttia:

  1. Mount&Blade:Warband oli kyllä ainakin vuoden intensiivisin pelikokemus. Peli myös kuulemma nostatti aggressiotasoni ihan uusiin sfääreihin (tosin ei oltu vielä lähelläkkään muinaisen Red Line Racerin tarjoamia kokemuksia), sen verran usein paloi hermot omien joukkojen päättömyyteen valloitustilanteissa. Vielä olisi tarkoitus jatkaa tallennuksesta ja valloittaa loputkin Calradiasta.

    VastaaPoista
  2. Joo, en tajua mikä siinäkin pelissä koukutti. Homma meni jopa puuduttavaksi, kun alkoi joukkoja kerääntyä ja omat johtajan skillsit riitti taistelujen voittoon pelkästään seisomalla, mutta siitä huolimatta sitä oli pakko jatkaa.

    "Valtaan vielä tuon linnan, joka on ikävästi tuossa keskellä omia linnoja. Ja tuon kaupungin..."

    Miekkailu oli toteutettu kerrassaan hienosti. Tuon monimutkaisempaa sen ei tarvitse mielestäni olla, ja silti pääsi miekanheilutuksen fiilikseen!

    VastaaPoista