tiistai 11. tammikuuta 2011

Dragon Age: Sielun kurimus

Tässä on alkuinfo, jonka tarjoilin pelaajille tulevaa Dragon Age -peliä varten. En tiedä, kuinka tarkasti pelaajat näitä yleensä lukevat, mutta ainakin minulle pj:nä tällainen alkuinfo on hyvä lähtökohta lähteä suunnittelemaan kampanjaa. Nyt vielä kun ensimmäinen pelikerta saadaan sovittua.


Ja he syöksyivät syvyyksin, alas varjoihin ja epätoivoon
-Surulauluja 8:28


Ferelden, vuosi 998 Lohikäärmeen aikaa. Yksi aikakausi on päättymäisillään ja uusi alkamassa. Vuosikymmeniä sitten Ferelden nousi Orlaisilaisten sorron alta päihittämään pimeydensikiöt, ja on vakiinnuttanut nyt asemansa itsenäisenä ja vahvan monarkin hallitsemana valtakuntana.

Kuningas Sarilan Theirin hallitsee Fereldeniä Denerimin valtaistuimelta ja tasapainoilee vasalliensa ja kansalaisten vaatimusten ja vahvan naapurin, Orlaisin, paineessa. Hovijuonien, neuvottelujen ja rajakahakoiden aikana viidennen kurimuksen aikaiset sankariteot ovat unohtuneet. Orlaisin ja Fereldenin välit ovat jälleen kiristyneet, minkä lisäksi nuoren kuningaskunnan lounaisia rajoja ahdistelevat avarialaisbarbaarien joukkiot.

Harmaavartio on vakiinnuttanut asemansa Fereldenissä, ja heidän määränsä on lähtenyt kasvuun. Pimeyden sikiöiden piileskellessä varjoissa he keskittyvät kuitenkin suojelemaan tavallisia kansalaisia maallisemmilta uhilta, maantierosvoilta ja avarialaisryöväreiltä. Suurin osa Fereldenin harmaavartiostosta onkin kerääntynyt lounaaseen ja länteen nousseelle, Suurena kilpenä, tunnetulle muurille, joka suojelee Fereldeniä lännestä ja lounaasta tulevia orlaisilaisten ja avarialaisten hyökkäyksiä vastaan.

Barbaarit, orlaisilaiset ja rosvot eivät ole kuitenkaan Fereldenin ainoa uhka, vaan valtakunnan pohjoisrannikolla on noussut uusi uhka, ja rannikon kaupungeissa ja kylissä puhutaan Sumujen kuninkaasta, raa'asta ja häikäilemättömästä merirosvosta. Tähän asti tämä Sumujen kuningas on ollut lähinnä riesa ja kokkapuheiden aihe kunnianhimoisine nimineen, mutta nyt hän on ryöstänyt useita kuninkaan suojeluksessa kulkeneita kauppalaivoja ja rosvonnut jopa yhden linnan.

Korkiapään (Highever) herttua Ayden Cousland on julistanut suuren palkkion Sumujen kuninkaan päästä, ja mittava joukko seikkailijoita, sotilaita ja ritareita on kerääntymässä Korkiapäähän aloittaakseen merirosvojahdin…

Talon sääntöjä:
- Music Talentin voi ottaa omalle hahmolleen ilmaiseksi koska tahansa, kun se vain on perusteltua; perusteluksi riittää ”Hahmoni harrastaa soittamista”
- Qunareilla. Ei. Ole. Sarvia.

2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää hyvältä, seuraan kiinnostuneena.

    VastaaPoista
  2. Joo, toivottavasti saadaan pian pelipäiväkin. Tämä toimii tällä hetkellä ikään kuin "varapelinä" niille kerroille, kun ei saada D&D-porukkaa kokoon, joten pelien toteutuminen on kiinni D&D-porukkamme aktiivisuudesta. :)

    VastaaPoista