keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Jarec Sobrius

Aloittamamme praedor-kampanjan hahmoni, Jarec Sobrius

Jarec Sobrius”Kunniani on elämäni.”

Tausta

Jarec Sobriuksen isä, Tamac Sobrius pelasti sir Fallonin eräässä Holrusia vastaan käydyssä pienessä rajasodassa. Tämän johdosta Tamacille järjestettiin eläkepäivien varalle pienen palan maata Tutusin maaseudulta, jonka lisäksi Fallon otti Jarecin aseenkantajakseen ja palvelijakseen.

Tästä lähtien Sobriuksen suku on ollut Fallonin perheen uskollisia palvelijoita ja kannattajia, eikä Jarec ole tässä poikkeus. Monet Tutusin aateliset pitävät Sobriuksia kuitenkin röyhkeinä nousukkaina, jotka eivät tiedä omaa paikkaansa, ja myös Jarec on saanut monesti kokea Fallonin ylimystoverien ylenkatseen. Tämä ei ole kuitenkaan häntä lannistanut, vaan Jarec pysyttelee uskollisesti Fallonin vierellä haaveillen eräänä päivänä keräävänsä riittävästi mainetta kohottaakseen Sobriuksen perheen asemaa entisestään. Kun Fallon sitten päätti ryhtyä praedoriksi kuitatakseen sukunsa velat, lähti Jarec mielihyvin isäntänsä matkaan.

Sir Fallonin aseenkantajana ja palkkasoturin poikana Jarec on kokenut miekka-, peitsi- ja ratsumies, joka on palvellut isäntäänsä uskollisesti rajakahakoissa Holrusia, paimentolaisia ja rosvojoukkioita vastaan. Ellei hänen asemansa estäisi häntä nousemasta niin merkittävään asemaan, voisi hän toimia myös kohtuullisen pätevänä johtajana sotajoukolle. Lisäksi hän on viettänyt lapsuutensa majatalon tarjoilijattarena toimineen äitinsä kanssa, joten hän tuntee myös tavallisen rahvaan tavat, kadut ja kapakat.


Ulkonäkö

Keskimittainen, rotevahko ja rehellisen näköinen 23-vuotias mies, joka pukeutuu yksinkertaisesti mutta pitää huolen vaatteistaan ja varusteistaan. Olallaan hän kantaa useimmiten silmiinpistävää, hienoa suurmiekkaa, joka ei sovi Jarecin rahvaanmiehen tai vaatimattoman aseenkantajan vaatetukseen.

Jarec leikkaa vaaleahkot hiuksensa lyhkäisiksi, että ne mahtuvat kypärän alle helposti. Joskus hänen kasvoillaan on jääräpäisen kylmä ilme, mutta yleensä hän antaa vaikutelman rehellisestä ja kohteliaasta nuoresta miehestä. Ajoittainen leikinlaskukaan ei ole hänelle vierasta.


Tavoitteet

Jarecin tavoite:
Jarec toivoo voivansa palvella uskollisesti sir Fallonin perhettä ja tuottavansa kunniaa paljon parjatulle suvulleen. Hän toivoo aikanaan, uskollisen palveluksen päätteeksi, voivansa vetäytyä isänsä sukutilalle hyvän vaimon luokse viettämään rauhallisia eläkepäiviä.

Pelaajan tavoite:
Olisi hienoa nähdä Jarecin jatkamassa isänsä työtä, ja nostavan Sobriuksen perhettä yhä korkeammalle vaatimattomasta palkkasoturitaustasta huolimatta. Sir Jarec Sobrius kuulostaisi varsin hyvältä...

Yllättäviä käänteitä

Jarec tietää että…
hänen isänsä on toiminut palkkasoturina ympäri Jaconiaa, ei vain Tutusissa. Hän epäilee isänsä tehneen tekoja, joista tämä ei ole täysin ylpeä, mutta isä ei ole koskaan puhunut enempää näistä teoista.

Jarec ei tiedä että…
Tamac Sobrius on toiminut aikaisemmin praedorina, ja surmannut niin miehiä kuin Borvarian hirviöitäkin. Tamacin mukanaan tuoma suurmiekka on lähtöisin juuri Borvariaan suuntautuneelta retkeltä. Lisäksi Tamacilla on myös lapsia muuallakin Jaconiassa, joista hän pitää huolta rahaa lähettämällä. Tamac tietää ainakin kahdesta äpärästään.


Kolme tärkeää taustahahmoa

Tamac Sobrius
Tamac Sobrius on noin 50-vuotias, ikänsä palkkasoturina ja seikkailijana palvellut mies, joka on viimein vakiintunut vaimonsa Lena Sobriuksen kanssa Tutusin lähistölle. Häneltä on mahdollista kuulla hyviä neuvoja ja tarinoita seikkailijana toimimisesta, mutta praedorin menneisyydestään – ja praedorina tekemistään asioista – hän ei suostu puhumaan.

Lena Sobrius
Lena Sobrius on Tamacin vaimo ja Jarecin äiti, joka epäilee Tamacin menneisyydessä olevan enemmän kuin mitä vanha soturi suostuu kertomaan. Hän ei ole kuitenkaan kysellyt asiasta. Hän rakastaa miestään ja poikaansa, ja hän muistaa vieläkin paljon Tutusissa tarjoilijattarena kuulemiaan huhuja ja tarinoita.

Sir Fallon sukulaisineen

Vargon huone
Sobriusten naapuritilallinen. Koko Vargon perhe vihaa ja inhoaa Sobriuseja, mutta paroni Jamor on kieltänyt perhettään sekaantumasta Tamacin asioihin – perheen perillinen Garlondilla on kuitenkin suunnitelmansa Vargon huoneen maiden laajentamiseksi…


Kolme Jarecin muistoa

Jarec muistaa…

Kuinka isä palasi aikoinaan sotaretkiltään ja seikkailuiltaan kotiin haavoittuneena ja väsyneenä, mutta aina onnellisena. Kerran hän toi mukanaan mahtavan aarteen, hienon suurmiekan jota Jarec kantaa vielä tänäkin päivänä.

Kuinka ylpeä oli kuullessaan että sir Fallon ottaisi hänet aseenkantajakseen ja palvelijakseen. Tuon jälkeen hän tiesi ettei mikään mahti maailmassa saisi häntä hylkäämään isäntäänsä.

Miten kurjalta hänestä tuntui ensimmäisen oikean taistelunsa alla: kuinka järki käski pakenemaan ylivoimaiselta vaikuttavan vihollisen edessä ja kuinka kammottavalta lähestyvän ratsuväen jylinä kuulosti. Jotenkin Jarec pysytteli kuitenkin paikallaan, ja vaikka jokaisen taistelun alla hän tuntee samanlaista pelkoa, ei hän vielä kertaakaan ole antanut sille periksi. Toisaalta syvällä sisimmässään hän häpeää tuota tunnetta ja miettii usein, tunteeko sir Fallon moisia tunteita – tai Tamac aikoinaan…


Edut

Suosikki (2)
Jarecin isä Tamac ja äiti Lena Sobrius elävät Tutusin lähellä, pienellä maapläntillään varakkaina maanomistajina. Lordi, saati ritari, Jarecin isä ei ole, mutta riittävän varakas että Jarec tietää hänellä odottavan kodin.

Rohkea (1)
Jarec on rohkea ja uskollinen ystävä, joka pitää päänsä kylmänä hyytävissäkin tilanteissa.

Aarre (1)
Eräältä sotaretkeltään Tamac toi mukanaan sotasaaliiksi mahtavan ja arvokkaan suurmiekan. Tamac ei suostunut kertomaan kuinka oli aseen saanut haltuunsa, mutta antoi sen pojalleen kun tämä oli riittävän voimakas sitä kantaakseen.


Haitat

Vasalli (2)
Sobriuksen suku on kiitollisuuden verassa sir Fallonin ritarilliselle suvulle, ja Jarec ottaa tämän velan hyvin vakavasti.

Kunniallinen (1)
Isältään ja sir Fallonilta Jarec on perinyt hyvin korkean kunniakäsityksen ja vakaat periaatteet, joita hän pyrkii noudattamaan.

Pahamaineinen (1)
Sobriuksen suvulla on erityisesti Tutusissa maine pyrkyreinä ja röyhkeinä nousukkaina heidän saavuttamansa aseman ja onnen ansiosta. Myös Jarec joutuu näistä käsityksistä joskus kärsimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti