sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Hyvää joulua ja vuoden rope/kirja Top10!

Joulu tuli ja meni, mutta myöhäiset jouluntoivotukset vielä kaikille (oikeille ja mielikuvitukseni tuottamille) blogini lukijoille!

Viimeisten vuosien aikana olen jostain syystä - syytän internettiä - lukemaan varsin vähän, mutta luulenpa, että saan aikaan jonkinlaisen Top10-listan aikaan sen perusteella, millaiset fiilikset kyseinen teos on saanut aikaan. Sekoitan listaan röyhkeästi niin roolipeliteoksia, kirjoja kuin mahdollisesti jotain muutakin...

10 - A Song Of Ice and Fire RPG (Green Ronin). Arvosteluni risuista huolimatta hyvä roolipeli loistavaan maailmaan.

9 - Gladiaattorit (Fik Meijer). Kirja esittelee antiikin Rooman gladiaattoreita mielenkiintoisesti ja "asiantuntevasti". Muutamia vanhoja myyttejä murrettiin ja sain lukuisia "ahaa!"-elämyksiä.

8 - The Way of Shadows & Shadow's Edge (Brent Weeks). Night Angel -trilogian kaksi ensimmäistä osaa, joka käsittelee salamurhaajia, varkaiden maailmaa ja vihollisen valloittaman valtakunnan tapahtumia. Hyvin "over the top" tyylistä magiaa ja välillä tulee vähän mieleen Power Level 9000!, mutta kaiken kaikkiaan kaksi kirjaa on onnistunut tarjoamaan varsin nautittavan ja mukaansatempaavan tarinan.

7 - Persian tuli (Tom Holland). Persialaissotia ja niiden taustoja mukaansatempaavalla otteella käsittelevä kirja, josta muutaman sanan olenkin jo sanonut. Tom Holland on mielestäni parhaimpia nykypäivän historiankirjoittajia: nuoren polven kirjoittaja, joka onnistuu elävöittämään tekstiään ja tekemään siitä muutakin kuin "vain historiaa".

6 - Code/X RPG (Burger Games). Kevyt roolipeli, joka sai inspiraationi heräämään. Väkerrän tällä hetkellä Code/X-mekaniikkaan muutoksia, joiden avulla peliä voisi pyörittää fantasiaympäristössä.

5 - Valtaistuinpeli (George R. R. Martin). Tulen ja Jään laulun ensimmäisestä osasta ilmestyi upea juhlapainos Martinin Suomessa vierailemisen kunniaksi. Mukana hienoa Hiltusen kuvitusta, ja Finnconissa onnistuin saamaan omaan kirjaani myös Martinin allekirjoituksen. Tämä on minun aarteeni.

4 - Efemeros 2 (Sami Koponen). "Virallinen Praedor-lisäosa", jonka tekemiseen minullakin oli kunnia osallistua. Mahtava lukupaketti, joka tuo kaikkea uutta ja mukavaa Jaconian maailmaan ja Praedor-roolipeliin. Olen pitkään jo aikonut kirjoittaa kunnon "esittelyn/arvostelun" lehdestä, mutta jotenkin se aina jää...

3 - Praedor (Burger Games). Kuluneen vuoden aikana Praedor on päässyt taas ansaitsemalleen kultapaikalle oman peliporukkamme pelattujen roolipelien sarjassa, ja vuosien "pelitauon" jälkeen Praedor onnistui edelleen pitämään otteessaan. Paras roolipeli. Koskaan. Tätä ei voi kehua riittävästi.

2 - Best Served Cold (Joe Abercrombie). Loistava, itsenäinen tarina The First Law -trilogian maailmaan. Jostain täältä löytyy muistaakseni tarkempi arvostelu...

1 - Gathering Storm (Brandon Sanderson & Robert Jordan). Kauan tätä odotettiin, mutta odotukset täytettiin kertaheitolla. Kympin arvoinen jatko-osa Ajan pyörään.

Tätä kirjoittaessani huomasin, että Top10 ei riittänyt käsittelemään aivan kaikkia huomionarvoisia teoksia. Olisikohan se pitänyt laajentaa Top20:ksi...

Ei muuta kuin hyviä joulun välipäiviä! :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti