torstai 29. lokakuuta 2009

Mitä seuraavaksi?

Seuraava seikkailu tulee olemaan todennäköisesti Fallonin ja Palonin viimineinen; Fallon alkaa jo tuntemaan seikkailujen painon ja kivistykset, ja Palon on kohonnut Modredin huoneen metsänvartijasta ja entisestä palkkasoturista maineikkaaksi ritariksi.

Seikkailujen loppu tarkoittaa kuitenkin, että meidän pitää keksiä mitä teemme seuraavaksi. Tämän voisi hoitaa varmaan mesessäkin, ja olemme sitä yrittänytkin, mutta jotenkin keskustelu on jäänyt aina jonkin verran ilman lopputulosta; jokaisen lopullisen vastauksen perässä on ollut vielä se kysymysmerkki, ja jonkin verran nurkumistakin on esiintynyt suunnasta jos toisesta.

Minusta on kuitenkin tärkeää, että pääsemme jonkinlaiseen "sovitteluratkaisuun", joten listataanpa 2 vaihtoehtoa, jotka tällä hetkellä ovat suosituimpia:

Yksi mahdollisuus on että, jatketaan suoraan praedoria tavalla tai toisella. Minulla riittää kyllä seikkailuideoita ja idea seuraavaan kampanjaan on jo mielessä. Tällöin voisin aivan hyvin ottaa myös vastuun PJ:nä. PJ:n homma sopii minulle, eikä minulla pakottavaa tarvetta ole seikkailijana toimia, sillä Praedorissa PJ:n homma on minulle tuttua ja turvallista.

Earthdawnin 3. sääntöjärjestelmää on ryhmässämme ehdotettu. Juho omistaa kirjat, ja olisi kiinnostunut systeemistä. Kuitenkin PJ:n vastuusta on vielä kiistaa, samoin kuin ED:n mielekkyydestä. Minun kantani on, että ED:iä voimme kokeilla, mutta maailma on minulle sen verran vieras paitsi lähtöasetelmiltaan niin myös teemoiltaan, etten oikein mielelläni lähtisi siitä PJ:n päävastuuta ottamaan. Kuitenkaan muiltakaan ryhmästä ei oikein halukkuutta PJ:n roolin ottamiseen ollut.

Jos Earthdawniin kuitenkin löytyy kiinnostusta, niin miten olisi tämä vaihtoehto: Juho toimii PJ:nä, koska omistaa kirjat ja tekee jonkinasteisen "tutustumisseikkailun" tai "one-shotin", jonka kokeilemme. Koska ED:n systeemi ja hahmonluonti vaikuttaa kuitenkin varsin raskaalta, niin käytetään ED:n tutustumisseikkailun valmishahmoja, vaikka Juho ei itse valmisseikkailua kehittäisikään. Jos tästä seikkailusta jää niin hyvä fiilis, että PJ:n hommat esimerkisi minua ED:ssä alkavat kiinnostaa, niin jatketaan, mutta jos ED ei iske tulta eikä halukkaita kampanjan pyörittäjiä löydy, niin siirrytään takaisin Praedoriin.

Jälkimmäinen vaihtoehto toisi vaihtelua ja mahdollisuuden tutustua ED:n maailmaan ilman, että tarvitsi raskaita hahmonluonnin sääntöjä opetella.

Mitä mieltä pelaajat ovat: Suoraan uutta praedoria ja minä toimin enimmäkseen PJ:nä kuten tähänkin asti, vai Juhon pyörittämä tutustumisseikkailu Earthdawniin?

Nuo vaikuttavat kaikille parhaiten sopivilta vaihtoehdoilta: valitkaa jompi kumpi!

8 kommenttia:

 1. Vaikka en itse peliin ole osallistumassakaan, niin kyllä tuo selkeästi kuulostaa siltä, että valitsemalla vaihtoehdon kaksi ette ns. voi hävitä. Joka tapauksessa saatte kokeilla Earthdawnin siipiä jonka jälkeen voi palata siihen tuttuun ja turvalliseen.

  Earthdawn on mielekäs. Suosittelen fiiliksen hakemiseen jo ihan kirjoistakin löytyviä novelleja. Internetissä niitä on varmasti myös, joten tarinoiden haku ei ole vaikeaa. Ns. lisämateriaali kuitenkin toimii vaikka edelliseen editioon niitä onkin tehty.

  VastaaPoista
 2. Kiitos panoksesta. :)

  Sanon tähän väliin oman mielipiteeni, koska se jäi sanomatta, ja Juho sitä kalasteli. Eli näistä em. vaihtoehdoista 1 olisi paras, kun valintaa vaadin.

  VastaaPoista
 3. Pelataan vaan Praedoria ja jos Juho tahtoo vetää johonkin väliin one-shottinsa niin ei se ainakaan minua haittaa. Aloitettas kuitenki praedorilla niin Juho saa aikaa tutustua sääntöjen hienouksiin etc.

  - jaakobson

  VastaaPoista
 4. Joo pelataan siis praedoria nyt alkajaisiksi. Keskustellaan vaikka torstaina lisää pöydän äärellä. STALKER-peli voisi olla myöskin hyvä välipala jossain välissä

  -Tenchu

  VastaaPoista
 5. Näin tehtäköön. *Kops* (Ääni joka syntyy kun lyödään puheenjohtajan nuijalla pöytään.)

  VastaaPoista
 6. Niin miten olisi STALKER-peliä pari kertaa tai viikonlopun minikampanja? olisi ihan mielenkiintoista kokeilla systeemiä ja maailmakin olisi erilainen kuin Jaconia? Voitaisiin pelata praedoria samalla kun kokeillaan STALKER:ia. Pistäkää kommenttia.

  T :tenchu

  VastaaPoista
 7. Se flow systeemi kyllä kiinnostaisi. Mulle passaa kylläkin kaikki systeemit.

  -jaakobson

  VastaaPoista
 8. Stalker sopii minullekin - erityisesti Flow-systeemi kiinnostaa. Hoidetaan ensi kerralla Fallonin ja Palonin tarina päätökseen, niin sen jälkeen pari peliä Stalkeria sopisi hyvin.

  Kuten Tenchukin jo sanoi: kukapa kieltää pelaamasta kahta peliä yhtaikaa: vaikka minun pyörittämää Praedoria ja sitten vuorottelevalla PJ:llä Stalkeria, tai jotain...

  VastaaPoista