maanantai 14. syyskuuta 2009

Kahdeksas Praedor-sessio: Luolakomppausta! Praedorin tyyliin!

Vuosi 512 Valiarin aikaa, heinäkuu

Seikkailijat saapuivat viikkojen matkan jälkeen Solamnuriin, jonne Tutusin kuningas Daleron oli siirtynyt Tutusista joukkoineen pitämään komentoa; pääkaupunki oli vain liian kaukana toiminnasta.

Seikkailijat olivat kuitenkin tehneet mutkan Modredin suvun kodin Caporin kautta, jossa Jarec oli jäänyt isänsä ja äitinsä hoiviin. Fallonin aseenkantaja oli sairastellut matkan aikana, eikä elämään pettyneeltä nuorukaiselta löytynyt enää intoa seikkailuihin. Fallon, Palon ja Caporista matkaan jälleen otettu Kandar-poika sen sijaan jatkoivat pohjoiseen, Solamnuriin. Matkalla todettiin pohjoisen ainakin vastanneen kuninkaan kutsuun, ja suuri määrä ritareita, nostojoukkoja ja palkkasotureita suuntasi Solamnuria kohti.

Solamnurissa seikkailijat kohtasivat Fallonin isän, Aronin, joka oli itse kuninkaan sotaneuvostossa. Vanha ritari teki selväksi, ettei edelleenkään pitänyt vanhimmasta pojastaan, vaan komensi tämän pikaisesti ottamaan nuoremman Iberas Modredin paikan rintamalla idässä. Iberas kävi epätoivoista puolustustaistelua kahta Holrusilaista armeijaa vastaan rajalinnake Kantaskin edustalla; holrusilaisten pieni ritarijoukkio oli onnistunut valloittamaan Kantaskin, ja Iberas yritti vimmatusti valloittaa kaupungin takaisin samalla kun taisteli Holrusin pohjoisen armeijan etujoukkoja vastaan.

Seikkailijat suuntasivatkin Solamnurista itään, Kantaskia ja rajaylänköjä kohti yhdessä kuningas Daleronin asemestarin, ritari Valdir Harokin kanssa. Heillä oli mukanaan tuhannenkunta ratsumiestä, joiden yhdessä Iberasin tuhannen miehen kanssa oli tarkoitus pitää Kantaskin kauppareittiä hallussaan niin kauan, että Tutus ehtisi lähettää riittävästi joukkoja rajalinnakkeen takaisinvaltaamiseen. Valdirin oli tarkoitus toimia armeijan ylikomentajana kuningas Daleronin tai suurherttua Isgimnurin saapumiseen saakka, mutta matkaan tuli mutka, kun holrusilainen tiedustelijoiden partio sai yllätettyä joukon, ja asemestari sai nuolen kurkkuunsa. Fallonin johtama ratsurynnäkkö murskasi tiedustelijat, ja Palonin onnistui pelastaa Valdirin henki, mutta armeijaa johtamaan asemestarista ei olisi.

Kantaskin edustalla seikkailijat kuitenkin kehittivät yhdessä Iberars Modredin kanssa suunnitelman; velhojen aikaisena linnoituksena Kantaskin alla huhuttiin kulkevan salakäytävien ja luolien verkko, jonka kautta Fallon ja Palon onnistuivatkin pääsemään linnoitukseen, ja yhdessä Kantaskin linnassa olevien vankien, paroni Seldorin ja noin tusinan soturin kanssa pitämään linnan portit auki niin kauan, että Iberasin sotajoukko vahvistettuna seikkailijoiden tuomilla vahvistuksilla onnistui valtaamaan linnakkeen takaisin. Linnakkeessa olleet runsaat sata holrusilaista ritaria surmattiin viimeiseen mieheen, mutta kovalla hinnalla, sillä Holrusin ensimmäisen armeijan etujoukko iski syvälle Iberasin sivustaan, ja Tutusin miehistä vain runsas tuhat seisoi taistelun jälkeen. Fallonkin oli menettänyt toisen jalkansa, ja Modredin huoneen ritarilla kestäisikin tovi toipua haavoistaan. Mainetta seikkailijat uskaliaalla suunnitelmallaan saivat, mutta hinta oli kova; jälleen yksi seikkailijoista kantaisi ikuisesti maailman jättämiä arpia.

Pelikerta oli hauska, ja omalla tavalllaan varsin perinteinen "luolankomppaus", jossa hirviöillä ja taisteluilla oli iso osa. Pelaajat keksivät varsin omaperäisiä - ja ihan toimivia - ideoita session ongelmiin, ja mainettakin heille alkoi kertyä. Tällä kertaa Juhon hahmo Fallon koki kovia - jälleen yksi raajaton, rampa hahmo - kun taas Jaakon Palon-hahmo teki huttua Holrusilaisista ritareista. Varsin hyvää roolipelaamista paikka paikoin - ainakin omasta mielestäni! Niin paljon tapahtui, ettei jaksa ihan kaikkea edes merkitä ylös.

Seuraavalla kerralla Fallon toipuu haavoistaan, joten minä olen pelaajanpallilla ja Juho pyörittää yhden session.

8 kommenttia:

 1. Tarkoittaako menetti jalkansa, "ihan fyysisesti kunnolla irti reidestä poikki" vai miten Praedorissa tuo "haavoista toipuminen" sitten toimii? :)

  Kuulostaa hyvältä pelisessiolta. Hyvä, että pelit jatkuu sielläkin päässä aktiivisesti. Endless Bag of Dice kuittaa tänään uuden StaWa session. :)

  VastaaPoista
 2. Joo, ilmeisesti polven yläpuolelta noin about poikki meni. Veripisteet, "Hit Pointsit", paranevat noin parissa viikossa, jonka jälkeen haava on vielä aika "arka" ainakin viikon verran. Eli kolmisen viikkoa menee paranemiseen näin äkkiseltään arvioituna. Muuten aika olisi vielä pidempi, mutta Fallon nautti parantavia juomia - mitkä todennäköisesti pelastivat ritarin hengen.

  - Jasca

  VastaaPoista
 3. Juu, Praedorissa nuo vammat menevät niin, että on "hiparit", eli tosiaan Jascan mainitsemat veripisteet. Tämän lisäksi on kuitenkin syvä haava -arvo, joka kuvaa hahmon välitöntä kovuutta, kun taas veri enemmänkin sitä, että kun tarpeeksi vahinkoa ottaa, niin ihan pelkkä kipu ja verenhukka itsessäänkin rupeavat viemään veronsa.
  Mutta tosiaan, syvä haava toimii näin, että kun hahmo ottaa arvonsa yli (esimerkiksi 8 kun se on 7) vahinkoa, tulee lisävaikutuksia, aina jalkaan osuvasta napautuksesta johtuvasta kaatumisesta pään menetykseen. Mitä enemmän mennään yli, sitä pahempaa on jälki. Fallon siis tässä kohtaa sai kaiketi reilusti liikaa vahinkoa koipeensa, ja siitä lähti se jalka.

  VastaaPoista
 4. Mahtaako puujalasta olla muuten enää apua Fallonille, vai viettääkö tämä tästä lähin seikkailunsa vähemmän seikkailevana?

  VastaaPoista
 5. Hyvä selitys anonyymiltä Veri/SyH-arvosta! Fallon otti tosiaan sellaiset 25-30 pistettä lämää jalkaansa (hienoja nuo räjähtävät kuutoset, kolmen kuutosen kasa on kaunista), joten jalka meni niin poikki kuin vain jalka poikki voi mennä.

  Kyllä Fallon ilmeisesti aikoo itselleen puujalan ottaa... hänellähän on nyt käytännössä "Rampa"-haitta, joten jotain "säätöjä" hänen pitää seikkaillessaan tehdä... Akrobatia, Väistäminen ja Juokseminen ainakin vaikeutuvat.

  -Jasca

  VastaaPoista
 6. Niin ja Fallonin Syvä haava arvo on 9, eikä hänellä ollut tuolla hetkellä kuin nahkaa suojanaan.

  - Jasca

  VastaaPoista
 7. Eihän nyt yhden jalan puuttuminen menoa haittaa! Seuraavaksi Fallon hommaa itselleen papukaijan ja lähtee vetten päälle.
  T: Tenchu

  VastaaPoista
 8. Yarhar Fidle Dee! You Are A Pirate!

  - Jasca

  VastaaPoista