tiistai 13. heinäkuuta 2010

Routamaiden paluu - tavallaan!

Tässä pyydettyä Routamaat-tekstiä. Tämä taitaa olla kirjoitettu noin kaksi vuotta sitten, eikä minulla ole mitään mielikuvaa minkä laatuista teksti on. En siis ota mitään vastuuta tekstistä löytyvistä typeryyksistä. Innoittajina olivat ainakin Martinin Tulen ja Jään laulu, Lynchin Locke Lamoran valheet ja Hiltusen ja Vuorelan Praedor.

D&D:n, Pathfinderin tai Praedorin lisäksi maailmassa voisi käyttää myös Dragon Age -roolipelin sääntöjä; jo Thedasissa itsessään on paljon samoja aineksia kuin Routamaissa, ja pidän Dragon Agen systeemistä.

Alla vielä Routamaiden kartta. Paint on hieno ohjelma...

5 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, pikaisen vilkaisun perusteella. Praedori-vaikutteet löysin mutta Tulen ja Jään laulu ei ole lainkaan tuttu.

  Pathfinder ja D&D:n sijaan suosittelin Conan D20 versiota säännöstöstä, se ainakin on paremmin linjassa Praedorin sääntöjen ja Pulp-meiningin kanssa.

  Ja hyvinhän tuolla paintillakin kartat näköjään onnistuu, itsekin alan kaipailemaan Photarin sijaan jotain millä saisi yksinkertaisia ja selkeitä karttoja helpolla.

  VastaaPoista
 2. Routamaat -kampanja voisi olla kyllä paikallaan jos joskus osutaan taas samalle paikkakunnalle. Fesin, Genja ja Vardago <3

  VastaaPoista
 3. kka0s, suosittelen lämpimästi tutustumaan Tulen ja Jään lauluun. Abercrombiet ja muut tämän uudemman "grittymmän" fantasian edustajat eivät turhaan ole ottaneet hänestä mallia...

  Pathfinder ja D&D toimivat Routamaiden yhtenä säännöstönä lähinnä sen takia, että näin Routamaissa myös jotain Eberroniin taipuvaa fiilistä, jonka lisäksi D&D:stä löytyvät Routamaiden oletusrodut ja "hahmoluokat" ilman mitään säätöjä. Tuskinpa niitä kovin vaikea olisi Conaniinkaan muokkailla - onnistuihan se Praedoriinkin, jota Routamaa-peleissä on käytetty. Kuten jo sanoinkin, niin tällä hetkellä näkisin ehkä Dragon Agen vielä D&D:tä parempana vaihtehtona Routamaat-pelille.

  Ja MkaY: Joo, Paluu Vardagoon jäi aikoinaan ikävästi kesken... :(

  VastaaPoista
 4. Ihan mielenkiintoinen ja ennen kaikkea tunnelmallinen maailma. Ainoa, mikä ihan vakavasti häiritsi, oli tuo mustasaarelaisten alleviivattu pahuus. Minusta selkeä good vs. evil -asetelma ei oikein sovi tällaiseen varsin dark & gritty -henkiseen maailmaan. No, olen ehkä puolueellinen, sillä en muutenkaan pidä DnD:n alignmenteista.

  Muuten, onko drow-viittauksen lisäksi Mustasaarissa (tekee mieli sanoa "Mustissasaarissa") ripauksellinen Robin Hobbin Kaukosaaria? Jäätynyt lohikäärmekin löytyy molemmilta. :P Sinänsä mielenkiintoista, että maailmassa on jokin pohjoinen merirosvokansa, joka ei kuitenkaan ole täysi viikinkiklooni.

  Haltioiden ja örkkien risteytyminen on hauskaa kliseiden uudelleenkierrätystä, mutta "haltiaörkki" särähtää sanana ainakin minun korvaani. Olisiko pelkkä puoliörkki tai puolihaltia nimenä parempi? Njoo, tämä ei ole niin iso juttu.

  Eräs DnD/Pathfinder -sovellutus, joka tähän voisi sopia, on E6, jossa hahmot jäävät kuudennelle levelille ja saavat sen jälkeen pelkkiä featteja. Hahmoista tulee selviä sankareita mutta kuitenkaan ei mitään kakskyt-tasoisia puolijumalia.

  Linkki E6:sta käsittelevään keskusteluun.
  http://www.enworld.org/forum/general-rpg-discussion/206323-e6-game-inside-d-d.html

  VastaaPoista
 5. Täysin tietoisesti en ole lähtenyt Hobbia apinoimaan, mutta näin jälkeen päin Hobbin kaukosaarelaiset ja punalaivat ovat epäilemättä olleet Mustasaarten ja mustasaarelaisten taustalla vaikuttamassa. Molemmilla on vieläpä MUSTA lohikäärme jään sisällä... :)

  Alun perin mustasaarelaiset olivat vielä viikinkihenkisempiä - ja hieman neutraalimpia - mutta sitten sain kipinän drow-hommista, ja mustasaarelaisista tuli mustia haltioita ohjenuoralla "viking + drow, must be awesome". Erityisesti Pathfinder-leffan ja samannimisen sarjakuvan viikingit olivat mielessäni kun mustasaarelaisia visioin (viikiingit oli esitetty mielestäni visuaalisesti hienosti Pathfinderissä, vaikka muuten homma aika kuraa olikin). Jotenkin drowit värityksineen tuntuivat sopivan tuollaiseksi merirosvokansaksi...

  Ja joo, aika pahiksia droweista Routamaissa tuli, mutta niinhän ne ovat pahoja perusdunkussakin, ja näkisin sen ikään kuin genren perinteenäkin... Tosin jos nyt Routamaita lähtisin uudelleen kuvailemaan, niin drowit muuttuisivat vähemmän selkeästi pahoiksi ja saisivat enemmän harmaata pinnoitetta...

  Haltioiden ja örkkien Genja saisi varmaan aika kovan muodonmuutoksen, jos lähtisin nyt Routamaita työstämään. En ollut siihen aikoinakaan täysin tyytyväinen, enkä ole nytkään.

  E6 on tuttu, ja itse pitäisin sitä myös hyvänä ohjenuorana Routamaihin.

  VastaaPoista